πατατοσαλάτα "μικρή μαγείρισσα"


Η συνταγή αυτή άρεσε σε πολύ κόσμο. Υπέροχη σαλάτα για μικρούς και μεγάλους, ιδανική για εκδηλώσεις και μπουφέ.

 Υλικά
πατάτες
πιπεριές φλωρίνης
καλαμπόκι κονσέρβα
καρότα
κασέρι σε κύβους
γαλοπούλα σε κομματάκια
αυγά βραστά
1 κουτ. σούπας λάδι
  αλάτι-πιπέρι
 1 κουτ. σουπας  μουστάρδα
 μαγιονέζα



Υλοποίηση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά και τις κόβουμε κομματάκια. Τις βάζουμε σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, λάδι και τις ανακατεύουμε.
Τρίβουμε τις πιπεριές φλωρίνης ή τις κόβουμε μικρά κομμάτια, έπειτα το καρότο και τα ρίχνουμε στις πατάτες.
Ρίχνουμε το καλαμπόκι, κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια και το κασέρι σε κύβους και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κόβουμε 3-4 αυγά βραστά σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην σαλάτα μας. Τέλος ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και την προσθέτουμε στην σαλάτα.
Ανακατεύουμε την σαλάτα μας πολύ καλά και σιγά σιγά ώστε να μην διαλύσουν οι πατάτες.
Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις και έπειτα την σερβίρουμε...

Συμβουλές
Οι αναλογίες είναι ενδυκτικές. Καλό είναι να την δοκιμάζετε καθώς την φτιάχνετε ώστε να προσθέτετε τις ανάλογες ποσότητες.
Μπορείτε να προσθέσετε είτε πιπεριές φλωρίνης φρέσκες είτε σε βάζακι, έγω την δοκίμασα και με τα δύο είδη και προτείνω το δεύτερο.
Αν δεν σας αρέσει η γαλοπούλα μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο αλλαντικό αλλά όχι με έντονη γεύση γιατί θα καλύψει όλες τις υπόλοιπες.

Καλή Επιτυχία
[πηγή: Γραμματικοπούλου Όλγα "to-tavernaki-ths-geitonissas.blogspot.gr"]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

"Women and Baby Fashion"